فرصت ثبت نام در نمایشگاه قرآن و عترت 1403 پایان یافت


فرصت ثبت نام در نمایشگاه قرآن و عترت 1403 پایان یافت.
 
کارگروه تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی با موضوع بیستمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تشکیل جلسه داد.
ناظر تخصصی نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان گفت: برگزاری نمایشگاه قرآن به‌ معنای ارائه تصویری از قرآن کریم است و خروجی نمایشگاه باید تشویق بیشتر مردم به عرصه فعالیت‌های قرآنی باشد و بعد از اتمام آن، افزایش فعالیت‌های قرآنی مردم شهر را شاهد باشیم.
علی حاجی‌زکی، رئیس دفتر قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در ابتدای جلسه کارگروه اظهار کرد: از کسانی که برای حضور در بیستمین نمایشگاه قرآن‌ و‌ عترت اصفهان ثبت‌نام کرده‌اند، انتظار داریم در راستای کاهش کاستی‌ها و ایرادات نمایشگاه، به‌ویژه کاستی‌هایی که در خصوص رویدادها وجود دارد، با ما همکاری داشته باشند.
وی در خصوص مکان برگزاری نمایشگاه گفت: سال گذشته محل نمایشگاه در پل شهرستان به زحمت آماده‌سازی شد و اتفاقات جدیدی هم در همکاری با شهرداری برای آماده‌سازی فضا رخ داد؛ همچنین سالن سومی برای برگزاری محافل آماده شده بود که امسال سالن اجتماعات تقریباً ۹۰۰ نفره جایگزین آن شده و جایگاه اجرای زیبایی دارد.
رئیس دفتر قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: از نظر فیزیکی، نمایشگاه امسال ظرفیت بهتری در مقایسه با سال قبل دارد؛ البته فضای نمایشگاه امسال با توجه به فضای پل شهرستان در سال گذشته و نمایشگاه روشن‌دشت در دو سال پیش، محدودتر است؛ ولی تلاش کردیم بخش‌های نامرتبط به نمایشگاه قرآن از جمله فعالیت‌های مربوط به عفاف و حجاب را حذف کنیم و صرفاً به فعالیت‌های قرآن و عترت بپردازیم.
حاجی‌زکی افزود: در نمایشگاه امسال در خدمت مجموعه جامعةالمصطفی نیز هستیم و حضور حافظان امنیت به همت ارتش و نیروی انتظامی به نمایشگاه اضافه شده است. جای بخش «انتظار و مهدویت» در نمایشگاه سال گذشته خالی بود که امسال از بنیاد مهدویت نیز دعوت شده است. ثبت‌نام دستگاه‌ها و ادارات در نمایشگاه انجام شده و دستگاه‌های زیادی برای حضور اعلام آمادگی کرده‌اند؛ در نتیجه استقبال و مشارکت در نمایشگاه امسال بسیار خوب است.
وی اضافه کرد: در نمایشگاه دو سال قبل، مرکز افکارسنجی ایسپا وابسته به جهاددانشگاهی واحد اصفهان در طول برگزاری نمایشگاه نظرسنجی و افکارسنجی مخاطبان را برعهده گرفت و نتایج این ارزیابی نشان داد که بیشتر مخاطبان از فضای فیزیکی نمایشگاه راضی بودند؛ ولی فاصله زیاد نمایشگاه از مرکز شهر مردم را به رنج انداخته بود؛ در نتیجه سال گذشته تلاش کردیم تا نمایشگاه را در پل شهرستان برگزار کنیم.
مدیر دفتر قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه بیستمین نمایشگاه قرآن و عترت وضعیت بسیار بهتری در مقایسه با دوره‌های پیشین دارد، گفت: امکاناتی که سال گذشته نداشتیم، برای نمایشگاه امسال تهیه شده است. در یک ماه گذشته ارزیابی‌هایی انجام شد تا در صورت امکان، نمایشگاه در مصلای امام خمینی(ره) اصفهان برگزار شود؛ ولی با وجود مشکلات ترافیکی در این نطقه از شهر که نماز جمعه را در ماه مبارک رمضان تحت تأثیر قرار می‌دهد و نیز به‌دلیل هزینه‌های سنگین، از انجام این کار صرف نظر کردیم.
همچنین سیدهاشم موسوی، مدیر مرکز توسعه فعالیت‌های قرآن و نهج‌البلاغه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: نمایشگاه سال گذشته محاسنی داشت که امسال باید آن‌ها را ادامه دهیم. در عرصه رویدادها و بازی‌های کودکان و نوجوانان، نشست‌ها و محافل شبانه یکی از نکاتی بود که نتوانستیم بازتاب رسانه‌ای ویژه‌ای درباره آن‌ها ایجاد کنیم؛ ولی به فضای نمایشگاه تنوع داد که باعث جذب مخاطبان شد. فعالان این عرصه باید کمک کنند تا این وضعیت بهتر شود.
وی افزود: هر سال استادان قدیمی قرآن و عترت را به نمایشگاه دعوت می‌کردیم. ما استادان را رها کرده و از آنها استفاده نمی‌کنیم، بلکه زمانی برای بهره‌بردن از این افراد بیدار می‌شویم که دیگر در میان ما نیستند؛ در نتیجه این افراد هر ساله به نمایشگاه دعوت می‌شوند تا از این رویداد، محتوای رسانه‌ای تهیه و در فضای رسانه‌ها منتشر کنیم. تقاضا می‌کنم استادانی را که در هر عرصه‌ می‌شناسید، به ما معرفی کنید تا بتوانیم از حضور آن‌ها در نمایشگاه بهره ببریم.
مدیر مرکز توسعه فعالیت‌های قرآن و نهج‌البلاغه شهرداری اصفهان ادامه داد: هر کدام از افرادی که در جلسه امروز حضور دارند، از ظرفیت‌هایی مطلع هستند که ما اطلاع نداریم؛ در نتیجه این افراد را به ما معرفی کنید تا تنوع و انگیزه برای فعالان این عرصه و مخاطبان ایجاد شود. در خصوص رویدادها، متأسفانه پیشنهاد جالب و درخوری به ما ارائه نشده است؛ آماده‌سازی بستر نمایشگاه بر عهده ما و اجرای برنامه در آن به عهده شماست.
وی توضیح داد: شما می‌توانید در عرصه رویدادها متولی باشید و مشکلات را حل کنید و هر جایی به کمک نیاز داشتید، روی ما حساب کنید. برای تقسیم‎‌بندی‌ بخش‌های کودک و نوجوان و دیگر بخش‌ها در روزهای آینده با مجموعه‌هایی که ثبت‌نام کرده‌اند، جلسه خواهیم داشت. با این رویکرد می‌توانیم برای مجموعه‌ها و افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند، فضای خوبی در نمایشگاه در نظر بگیریم و در صورت امکان از جایگاه نیز استفاده کنیم.
موسوی به نقش دانشگاه‌ها در نمایشگاه اشاره کرد و ادامه داد: نشست‌های علمی، تخصصی و دانشگاهی باید با حضور افرادی برگزار شود که مردم آن‌ها را دنبال می‌کنند. قطعاً اگر حضور این افراد در فضای مجازی اعلام شود، می‌تواند جذب مخاطب را افزایش دهد؛ تقاضا دارم دانشجویان را به حضور در نمایشگاه ترغیب کنید. اجرای برنامه در چهار قالب برای استفاده از جایگاه برنامه‌ریزی شده است که هر مجموعه‌ای می‌تواند پیشنهادهایی در این زمینه داشته باشد.
وی تأکید کرد: باید نوبت‌های عصر نمایشگاه برای حضور دانش‌آموزان استفاده شود. ما ظرفیت حضور ۱۵۰۰ تا دو هزار دانش‌آموز را مهیا کرده‌ایم و اگر استفاده نکنیم، فرصت از دست می‌رود. حتی صبح‌ها نیز برای حضور دانش‌آموزان آمادگی داریم.
فعالیت اقتصادی در نمایشگاه ممنوع شود
سپس مسعود ابوطالبی، مدیر مؤسسه فرهنگی مردمی قرآن و عترت ثامن‌الائمه(ع) اصفهان اظهار کرد: جذابیت‌های بصری نمایشگاه قرآن و عترت در این سال‌ها بسیار ضعیف بوده است. باید پیش از ورود مجموعه‌ها به سالن‌های نمایشگاه، نمادهای قرآنی زیبا که مفاهیمی همراه داشته باشند، تعبیه کنیم؛ این کار را در خود سالن‌ها نیز می‌توان انجام داد. غرفه‌داران و شرکت نمایشگاه‌ها نباید برای معرفی خود به مخاطب به بنری ساده که چه بسا بسیار قدیمی هم باشد، اکتفا کنند. باید این نکته را به مجموعه‌های قرآنی که ثبت‌نام کرده‌اند، تذکر دهیم تا اشتباهات سال گذشته برطرف شود.
وی ادامه داد: آلودگی صوتی مشکل بسیار مهمی در نمایشگاه سال گذشته بود و مخاطبان در این خصوص گلایه‌مند بودند.
مدیر مؤسسه ثامن‌الائمه(ع) اصفهان بیان کرد: کمک به مؤسسات قرآنی بسیار ضروری است. این مؤسسات به بودجه قابل توجهی برای حضور فعال و مؤثر در نمایشگاه نیاز دارند که حداقل آن ۱۰۰ میلیون تومان است و ما باید در راستای این فعالیت فرهنگی بسیار مهم از آن‌ها حمایت کنیم تا انگیزه‌ کافی برای شرکت در این نمایشگاه داشته باشند؛ همچنین در نظر گرفتن سرویس رفت‌وآمد می‌تواند به حضور مؤسسات قرآنی در نمایشگاه قرآن کمک کند.
وی توضیح داد: فعالیت‌های غیرقرآنی از جمله فروش و اهداف اقتصادی باید در نمایشگاه قرآن ممنوع شود؛ همچنین تبلیغات میدانی برای ماه مبارک رمضان و نمایشگاه قرآن و عترت در سطح شهر بسیار ضعیف است، به‌طوری که عده زیادی از مردم اصفهان که در زمینه‎‌های قرآنی حضور واقعاً فعالی دارند، اصلاً از برپایی این نمایشگاه مطلع نمی‌شوند. فروش گل شب‌بو یا اهدای رایگان آن در آستانه عید نوروز نیز می‌تواند اقدامی جالب برای مخاطبان باشد.
ابوطالبی تصریح کرد: اگر نمایشگاه در نوبت صبح نیز برپا باشد، امکان حضور مدارس نیز افزایش می‌یابد که برای جذب دانش‌آموزان و نوجوانان مطلوب خواهد بود. علاوه بر این لازم است برای مشکل قطع برق در طول برپایی نمایشگاه با اداره برق هماهنگی‌هایی صورت گیرد تا در طول برگزاری نمایشگاه دچار مشکل نشویم.
تکریم مخاطبان قرآن کریم
در نمایشگاه در پایان فرخنده کریم‌زاده، ناظر تخصصی نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان اظهار کرد: دو سال گذشته با صرف هزینه، از افرادی در طیف بدحجاب و خوش‌حجاب خواهش کردیم تا از نمایشگاه دیدن کنند و آن‌ها نیز در قبال دریافت هزینه، خود را مقید به بازدید از همه غرفه‌ها می‌دانستند و در نهایت گزارش کاملی از تمامی غرفه‌های نمایشگاه تهیه شد. مردم انتظار دارند و تصور می‌کنند که همه مسئولان نمایشگاه قرآن حتی مأموران انتظامی نیز باید رفتار قرآنی داشته باشند؛ زیرا فکر می‌کنند همه‌چیز نمایشگاه قرآن از لطافت جبرائیلی برخوردار است؛ ولی متأسفانه شاهد رعایت این نکته در نمایشگاه نیستیم که بسیار آسیب‌زاست.
وی ادامه داد: باید به این نکته توجه کنیم که برگزاری نمایشگاه قرآن به‌ معنای ارائه تصویری از قرآن کریم است و خروجی نمایشگاه باید تشویق بیشتر مردم به عرصه فعالیت‌های قرآنی باشد و بعد از اتمام آن، افزایش فعالیت‌های قرآنی مردم شهر را شاهد باشیم؛ در حالی که سال گذشته از برخی مخاطبان نمایشگاه سؤال می‌کردم که «آیا دوست دارند باز هم از این نمایشگاه بازدید کنند؟» و پاسخ آن‌ها منفی بود.
ناظر تخصصی نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان توضیح داد: منتظر اتفاقی هستم که در عمل باعث تغییر این پاسخ مخاطبان شود. باید محتوا و نوع رفتار با بازدیدکنندگان را بسیار تقویت کنیم؛ چیزی که سال گذشته در این زمینه مشاهده کردیم، اصلاً مطلوب نبود؛ حتی فضای نشستن برای کسانی که خسته می‌شدند یا مادرانی که به فضایی برای شیردادن به نوزادان‌شان نیاز داشتند، در نظر گرفته نشده بود.
وی تصریح کرد: اگر مخاطب به بازدید نمایشگاه قرآن نیاید، ما چه کاری می‌خواهیم انجام دهیم؟ از برگزارکنندگان برنامه‌ها و جنگ‌ها خواهشمندم که با آیات قرآن شوخی نکنند و ادبیات مطلوبی در مواجهه با مخاطبان داشته باشند. تکریم مخاطبان قرآن کریم که عمده آنان بانوان هستند، باید مورد توجه و تأکید فراوانی قرار گیرد. حداقل ما که در حال برگزاری نمایشگاه قرآن هستیم، از آموزه‌های قرآن مبنی بر رفتار درست با هم‌نوعان استفاده کنیم و با مخاطب خود رفتاری محترمانه داشته باشیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *