کشور ايران با در اختيار داشتن منابع، ذخاير سوختي و ديگر مواد معدني مورد نياز صنايع مختلف، از كشورهاي غني دنيا به شمار ميآيد و از منابع معدني و ذخاير تحت الارضي یک كشور به عنوان پایه های اقتصادی آن کشور یاد میشود. استخراج معادن، معدنكاري و توسعهي صنعت در زمينههاي گوناگون صنعتي، از ديرباز در كشور ما متداول بوده است. تاريخنگاران با استناد به حفاریهای انجام شده، نوشتهاند كه مردم ايران، از اولين كساني بودهاند كه مس را استخراج و ذوب كردهاند. آثار بسياري از حفاريهاي عظيم در بيشتر معادن ايران، بخصوص معادن سرب و مس ديده ميشود. نمونههاي باقيمانده از ظروف و وسايل فلزي نيز، نشانگر فعاليتهاي گستردهي معدني و صنعتي ميباشد.
نقش معدن در اقتصاد کشور منحصر به مشارکت در افزایش درآمد ملی و رشد اقتصادی نیست؛ بلکه این بخش میتواند سهم قابل توجهی در ایجاد فرصتهای شغلی، کاهش بیکاری و فقر در کشور داشته باشد. بخش معدن و صنایع معدنی نه تنها از طریق ایجاد اشتغال مستقیم در این بخش درآمد خانوارها را افزایش میدهد بلکه به طور غیرمستقیم از طریق ارتباطات پسین و پیشین بخش معدن با سایر بخشهای اقتصادی کشور موجب افزایش تولید و اشتغال این بخشها میشود.
در مورد نقش معدن در اقتصاد کشورها، بیان شده که به ازای هر استخدام در یک شرکت معدنی، ۳ تا ۴ استخدام در سایر بخشهای اقتصاد، بطور غیرمستقیم ایجاد میشود. سهم معدن از اشتغال مستقیم و غیرمستقیم جهانی مطابق گزارش بانک جهانی حدود ۲/۵ درصد (۲۰۰ میلیون نفر) است. فعالیت معدنکاری در مناطقی با درآمد پایین از اهمیت ویژهای برخوردار است. مثبتترین موارد مربوط به ایجاد و رشد فعالیتهای بنگاههای کوچک محلی است. معدن جزو حوزههایی است که باعث اشتغال پایدار، متوازن و افراد بومی میشود.
برگزاری دوازدهمین نمایشگاه صنایع و ماشین آلات معدنی، راهسازی و سیمان و خدمات وابسته پس از چهار سال وقفه در تاریخ 18 تا 21 دی ماه جاری در محل برگزاری نمایشگاه های اصفهان واقع در منطقه روشن دشت، این فرصت را در اختیار فعالان صنعت، صاحبان کسب و کار، متخصصان و دانش آموختگان این حوزه قرار میدهد تا ضمن آشنایی با فرآیند فعالیتهای معدنی و بازارهای آینده امکان گسترش کسب و کار خود را فراهم کنند.